Helgerett: Ytrefilet av storfe med sopprisotto og ruccola - og tomatsalat

Helgerett: Ytrefilet av storfe med sopprisotto og ruccola - og tomatsalat

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
  • smør
Ytrefilet storfe
350 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Olivenolje
1 ss
Banansjalottløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Risottoris
1 pakke
Alkoholfri hvitvin
½ flaske
(Sulfitt)
Aromasopp
200 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Steinsoppesto
½ glass
(Melk, Laktose)
Saften av en sitron
¼ stk
Ruccola
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Saften av en sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha maks to biffer i stekepannen samtidig. Hvis du har for mange kan du ende opp med å koke dem i pannen i stedet for at de får en jevn og fin bruning.

Varm ovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp vann og rør ut grønnsaksbuljongen.
Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Rens og kutt aromasoppen i skiver. 
Ha olivenolje i en kjele og stek løken blank. Ha i hvitløk og stek den sammen med løken. Ha over ris og sopp og tørrstek det sammen med løk og hvitløk. Skru opp varmen og hell over hvitvin, og kok det helt til vinen nesten er borte. Hell over 1 dl av grønnsakbuljongen og kok den inn. Spe videre, litt og litt om gangen til risen begynner å bli al dente. Rør deretter inn grana padano og smør. Smak til med steinsoppesto, sitronsaft, salt og pepper. 
Krydre biffene med salt og pepper. Ha smør i en varm stekepanne og brun biffene til de har en jevn bruning på begge sider. Dette tar omtrent 1-2 minutter. Se tips. Ha biffene i en ildfast form og stek dem i ovnen til de har en kjernetemperatur på 55 grader (medium). Hvis du vil ha den mindre rosa vent til den er 58 grader. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile på en tallerken eller fjøl i i 8-10 minutter. Dekk til med aluminiumfolie.
Vask og del cherrytomatene i to. Ha ruccola og tomater i en bolle og vend inn olivenolje. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Server ytrefilet av storfe med sopprisotto og ruccola - og tomatsalat.
God middag!