Libanesiskinspirert moussaka med smør- og hvitløksstekt spinat på varme brød

Fusion

Vegetar

Libanesiskinspirert moussaka

med smør- og hvitløksstekt spinat på varme brød
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
15 Ingredienser
Libanon møter Hellas i denne spennende tomatiserte gryten med aubergine og kikerter, toppet med frisk mynte, gresk fetaost og varme hvitløksbrød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Aubergine
1 stk
Kikerter
1 pakke
Gul løk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Five spice
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Vann
1 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
100 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Smør
2 ss
(Melk)
Mynte
½–1 pakke
Fetaost
50–100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold igjen litt av de stekte kikertene til sprø topping.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt auberginen i mellomstore terninger. Fordel dem på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek auberginen i ovnen i omtrent 20 minutter.  Hell laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann, og fordel dem på den andre siden av stekebrettet med auberginen. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek det hele videre i ovnen i 10 minutter.
Skrell og grovhakk løken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett tomatpurèen, five spice krydderet og ingefærblandingen, og stek videre i 1 minutt. Rør inn buljongen, de moste tomatene og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. Vend inn den ferdigstekte auberginen og kikertene i gryten, og la det småkoke på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken, og skyll spinaten. Smelt 2 ss smør i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløken i smøret i omtrent 1 minutt. Fordel brødene på et stekebrett med bakepapir, og pensle dem med litt av hvitløkssmøret. Varm brødene i ovnen i 3–5 minutter. 
Stek spinaten i resten av smøret i omtrent 4 minutter, til den har falt sammen og er mørkegrønn. Krydre med litt salt og pepper. Fordel spinaten oppå brødene, og del brødene i fire før servering.
 Skyll og grovhakk mynten, og smuldre fetaosten i små biter. Topp retten med mynten og fetaosten.
God middag!