Curry med kikerter og garam masala, fullkornspita, mangodressing og peanøtter
Roede
Vegetar

Curry med kikerter og garam masala

fullkornspita, mangodressing og peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kikerter
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
4 dl
Fullkornspita
2 stk
(Hvete, Rug)
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Mangopuré
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 664 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan varmes forsiktig i en brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Rens paprikaen og skrell sjalottløken. Kutt paprikaen og løken i terninger. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek paprikaen og sjalottløken under omrøring i omtrent 3 minutter. Tilsett garam masala-krydderet og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i buljongen, kikertene, soyasausen og 4 dl vann, og kok opp. La curryen småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i brokkolien de siste 5 minuttene av koketiden, og ha på lokk. Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. 
Fukt pitabrødene med litt vann, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter (se tips). Del pitabrødene i fire.
 Bland sammen yoghurten og mangopurèen i en serveringsskål. 
 Skyll og tørk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene.
450 g Brød: ½ stk Mangodressing: 2 ss Peanøtter: 1 ts Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!