Curry med kikerter og garam masala, fullkornspita, mangodressing og peanøtter
Roede
Vegetar

Curry med kikerter og garam masala

fullkornspita, mangodressing og peanøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kikerter
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
4 dl
Olje
1 ts
Fullkornspita
2 stk
(Hvete, Rug)
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Mangopuré
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
674 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan varmes forsiktig i en brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og rens paprikaen og skrell sjalottløken. Kutt paprikaen og løken i terninger. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og litt olje. Stek paprikaen og sjalottløken under omrøring i omtrent 3 minutter. Tilsett garam masala-krydderet og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i buljongen, kikertene, soyasausen og 4 dl vann, og kok opp. La curryen småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i brokkolien de siste 5 minuttene av koketiden, og ha på lokk. Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. 
Fukt pitabrødene med litt vann, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter (se tips). Del pitabrødene i fire.
 Bland sammen yoghurten og mangopurèen i en serveringsskål, og smak til med litt salt og pepper.
 Skyll og tørk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene.
450 g Mangodressing: 2 ss Peanøtter: 1 ts Energiinnhold: ca. 490 kcal. Energiinnhold inkludert 1/2 pitabrød: 580 kcal.
God middag!