Roede
Vegetar
Curry med kikerter og garam masala
fullkornspita, mangodressing og peanøtterNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Kikerter
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
4 dl
Olje
1 ts
Fullkornspita
2 stk
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Mangopuré
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 76 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan varmes forsiktig i en brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og rens paprikaen og skrell sjalottløken. Kutt paprikaen og løken i terninger. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og litt olje. Stek paprikaen og sjalottløken under omrøring i omtrent 3 minutter. Tilsett garam masala-krydderet og tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i buljongen, kikertene, soyasausen og 4 dl vann, og kok opp. La curryen småkoke i omtrent 10 minutter. Ha i brokkolien de siste 5 minuttene av koketiden, og ha på lokk. Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Fukt pitabrødene med litt vann, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter (se tips). Del pitabrødene i fire.
Bland sammen yoghurten og mangopurèen i en serveringsskål, og smak til med litt salt og pepper.
Skyll og tørk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene.
450 g Mangodressing: 2 ss Peanøtter: 1 ts Energiinnhold: ca. 490 kcal. Energiinnhold inkludert 1/2 pitabrød: 580 kcal.
God middag!