Lars er LOL – høstens fineste kinofilm
Amanda gleder seg til å begynne på skolen igjen etter ferien. Hun er forelsket i Adam, og skal få et søtt lite fadderbarn i førsteklasse, men skoleåret starter ikke helt som hun hadde håpet. Amanda får i oppgave å være fadder for Lars som har Downs syndrom, og anser dette ansvaret som en sosial katastrofe - det ødelegger nemlig for innpass hos de kule jentene! Men det viser seg snart at Lars er kul og morsom, og Amanda oppdager snart at de har mer til felles enn hun først hadde trodd. Hjemme hos Lars er det andre regler enn hjemme hos Amanda, og der er det fantasien som styrer, også når det gjelder maten som serveres. Vi i Godtlevert er stolte sponsorer av Lars er LOL, en film om vennskap, mobbing og aksept - du ser den på kino fra 29. september.
Lars er LOL er basert på den bestselgende romanen til Iben Akerlie ved samme navn fra 2016. Vi synes faren til Lars er en smart fyr, og har latt oss inspirere av de morsomme navnene han gir maten han lager, derfor har kokkene våre har satt sammen fem tøysete retter som står på menyen i høst. Vi heier på LOLete stemning rundt middagsbordet!
Spøkelsesøyne i radioaktiv saus med lykkekuler, jordepler og heksefingre
Eller fiskeboller i hvit karrisaus med erter, poteter og gulrøtter, da. Dette er en gammel, god hverdagshelt, en favoritt hos både barn og voksne. Fiskeboller må jo være det nærmeste vi kommer spøkelsesøyne - hvert fall på det jordiske plan! Visste du forresten at når franskmennene snakker om poteter, sier de epler fra jorda? Kallenavnet vårt er altså ikke så fjernt. Søte, grønne erter er jo små kuler av lykke, og vi er helt sikre på at heksenes fingre ligner nøyaktig på ovnsbakte gulrøtter.
Mumiehjerne med zombieører, klovneneser og froskeskinn i syrlig eliksir
Du visste kanskje ikke at mumiehjerne er laget av egg, potet, ost og skinke, og er stekt i panne? Noen vil kanskje kalle det omelett, eller kanskje til og med frittata, men det synes vi høres kjedelig ut! Nå er det høst, og zombieører, eller kantareller, er i sesong, og vi synes det smaker nydelig sammen med den stekte mumiehjernen. Syltet agurksalat, eller froskeskinn, tilfører en deilig, syrlig smak, og sammen blir dette en eventyrlig middag!
Høvlet meteor i skognissehatter, regnbuesalat og drømmedressing
Tenk at meteorer kan smake så godt, og hvem skulle tro at skognissenes hatter var spiselige? Vi trodde først dette var kyllinggyros i pitabrød - men der tok vi feil. Regnbuesalaten består avsprø grønnsaker, og drømmedressingen lages av rømme og kryddermiks. Syrlige slangetunger lager du selv, det er lett hvis du vet hvordan man sylter rødløk. Denne retten er trollete kos, perfekt i en travel hverdag!
Englehår i drageblod med trollmannsflass og vortete hekseneser
Englehår er laget av egg og mel, og kalles pasta på folkemunne – og vi synes det smaker best dynket i drageblod, eller bolognesesaus, da. Sausen lages fra bunnen, og smaker fyldig og godt. Du visste kanskje ikke at trollmannsflass smaker helt likt som osten Grana Padano? Strø det på toppen av englehåret, og du får en middag hele familien vil elske. De vortete heksenesene er grove bagetter, nydelige med litt smør på!
Flyvende tallerkener med nissehjerter og gulltenner, månegress og hvit lava
Den flyr ikke så langt, denne tallerkenen. Den er nemlig laget av pizzabunner, pepperoni, mais og ost – men den smaker veldig godt! Topp den med hvit lava, eller hvitløksdressing, for ekstra kos. Litt månegress, eller ruccola, på siden, gir en frisk og pepperaktig smak!