Hjem
/
Hjemmelaget kolibristang
Hjemmelaget kolibristang
Del

Hjemmelaget kolibristang

Istedet for å kjøpe ferdig påskegodt i butikken, kan du lage dine egne kolibristenger! Det er veldig enkelt, og du kan velge å kjøpe ferdig marsipan eller å lage din egen.
12. april, 2019

Du trenger:

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 2 eggehviter
  • Gul konditorfarge
  • 200 g lys eller mørk sjokolade
  • Kakestrøssel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 50 grader.

Kok opp vann og ha mandlene i det kokende vannet i 1–2 minutter. Ha mandlene over i iskaldt vann slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet.

Fordel de skoldede mandlene utover et stekebrett og sett brettet i ovnen. La mandlene tørke i ovnen i omtrent 1 time.

Mal mandlene i en miksmaster til du får en fin masse og fettet skilles ut. Tilsett melis og eggehvite, og kna alt sammen til du får en fast masse. Tilsett mer eggehvite hvis marsipanen er for tørr. Om den er litt for bløt, tilsett mer mandler eller melis. Rør inn gul konditorfarge og rull marsipanen til tynne pølser.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Legg en og en marsipanpølse på en gaffel, dypp dem i sjokolade og la litt av sjokoladen renne av. Ha klart et bakepapir med strøssel og rull marsipansjokoladen i den. Legg kolibristengene over på et nytt bakepapir og oppbevar dem i kjøleskapet.

Nyt hjemmelagde kolibristenger med god samvittighet, men husk: alt med måte! Trenger du inspirasjon til hva du kan ha med i tursekken i påsken? Sjekk ut andre snacks som passer ypperlig som turmat under her!

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.11.2020
«Jeg så aldri en oppskrift. Den hadde de i hodet. Det var en neve av det, og en skuffe av det», sier Tore Sørensen. Det er definitivt slutt på «en neve» på slump når det produseres varer hos Per's Kjøkken nå. I dag ligger alle oppskriftene til grunn for produktene deres. «Oppskriftene tuller du ikke med», sier Tore.
Godtlevert bilde
30.11.2020
Gi smakfulle julegaver til de du er glad i. Lag hjemmelaget mat som julegaver i år, det er både hyggelig å gi og få. Se hva du kan lage her.
Godtlevert bilde
29.11.2020
Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.11.2020
«Jeg så aldri en oppskrift. Den hadde de i hodet. Det var en neve av det, og en skuffe av det», sier Tore Sørensen. Det er definitivt slutt på «en neve» på slump når det produseres varer hos Per's Kjøkken nå. I dag ligger alle oppskriftene til grunn for produktene deres. «Oppskriftene tuller du ikke med», sier Tore.
Godtlevert bilde
30.11.2020
Gi smakfulle julegaver til de du er glad i. Lag hjemmelaget mat som julegaver i år, det er både hyggelig å gi og få. Se hva du kan lage her.
Godtlevert bilde
29.11.2020
Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo