Hjemmelaget kolibristang
Johannes

Johannes

Kokken bak Roedekassen og Kokkekassen

Hjemmelaget kolibristang

Istedet for å kjøpe ferdig påskegodt i butikken, kan du lage dine egne kolibristenger! Det er veldig enkelt, og du kan velge å kjøpe ferdig marsipan eller å lage din egen.

Du trenger:

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 2 eggehviter
  • Gul konditorfarge
  • 200 g lys eller mørk sjokolade
  • Kakestrøssel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 50 grader.

Kok opp vann og ha mandlene i det kokende vannet i 1–2 minutter. Ha mandlene over i iskaldt vann slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet.

Fordel de skoldede mandlene utover et stekebrett og sett brettet i ovnen. La mandlene tørke i ovnen i omtrent 1 time.

Mal mandlene i en miksmaster til du får en fin masse og fettet skilles ut. Tilsett melis og eggehvite, og kna alt sammen til du får en fast masse. Tilsett mer eggehvite hvis marsipanen er for tørr. Om den er litt for bløt, tilsett mer mandler eller melis. Rør inn gul konditorfarge og rull marsipanen til tynne pølser.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Legg en og en marsipanpølse på en gaffel, dypp dem i sjokolade og la litt av sjokoladen renne av. Ha klart et bakepapir med strøssel og rull marsipansjokoladen i den. Legg kolibristengene over på et nytt bakepapir og oppbevar dem i kjøleskapet.

Nyt hjemmelagde kolibristenger med god samvittighet, men husk: alt med måte! Trenger du inspirasjon til hva du kan ha med i tursekken i påsken? Sjekk ut andre snacks som passer ypperlig som turmat under her!

Les også

Uimotståelige energikuler

Energirik müslibar

Slik steker du indrefilet av storfe perfekt!

Isen du kan gi barna hver eneste dag

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo