Hjem
/
Hjemmelaget kolibristang
Hjemmelaget kolibristang
Del

Hjemmelaget kolibristang

Istedet for å kjøpe ferdig påskegodt i butikken, kan du lage dine egne kolibristenger! Det er veldig enkelt, og du kan velge å kjøpe ferdig marsipan eller å lage din egen.
12. april, 2019

Du trenger:

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 2 eggehviter
  • Gul konditorfarge
  • 200 g lys eller mørk sjokolade
  • Kakestrøssel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 50 grader.

Kok opp vann og ha mandlene i det kokende vannet i 1–2 minutter. Ha mandlene over i iskaldt vann slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet.

Fordel de skoldede mandlene utover et stekebrett og sett brettet i ovnen. La mandlene tørke i ovnen i omtrent 1 time.

Mal mandlene i en miksmaster til du får en fin masse og fettet skilles ut. Tilsett melis og eggehvite, og kna alt sammen til du får en fast masse. Tilsett mer eggehvite hvis marsipanen er for tørr. Om den er litt for bløt, tilsett mer mandler eller melis. Rør inn gul konditorfarge og rull marsipanen til tynne pølser.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Legg en og en marsipanpølse på en gaffel, dypp dem i sjokolade og la litt av sjokoladen renne av. Ha klart et bakepapir med strøssel og rull marsipansjokoladen i den. Legg kolibristengene over på et nytt bakepapir og oppbevar dem i kjøleskapet.

Nyt hjemmelagde kolibristenger med god samvittighet, men husk: alt med måte! Trenger du inspirasjon til hva du kan ha med i tursekken i påsken? Sjekk ut andre snacks som passer ypperlig som turmat under her!

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!