Hjem
/
Hjemmelaget kolibristang
Hjemmelaget kolibristang
Del

Hjemmelaget kolibristang

Istedet for å kjøpe ferdig påskegodt i butikken, kan du lage dine egne kolibristenger! Det er veldig enkelt, og du kan velge å kjøpe ferdig marsipan eller å lage din egen.
12. april, 2019

Du trenger:

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 2 eggehviter
  • Gul konditorfarge
  • 200 g lys eller mørk sjokolade
  • Kakestrøssel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 50 grader.

Kok opp vann og ha mandlene i det kokende vannet i 1–2 minutter. Ha mandlene over i iskaldt vann slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet.

Fordel de skoldede mandlene utover et stekebrett og sett brettet i ovnen. La mandlene tørke i ovnen i omtrent 1 time.

Mal mandlene i en miksmaster til du får en fin masse og fettet skilles ut. Tilsett melis og eggehvite, og kna alt sammen til du får en fast masse. Tilsett mer eggehvite hvis marsipanen er for tørr. Om den er litt for bløt, tilsett mer mandler eller melis. Rør inn gul konditorfarge og rull marsipanen til tynne pølser.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Legg en og en marsipanpølse på en gaffel, dypp dem i sjokolade og la litt av sjokoladen renne av. Ha klart et bakepapir med strøssel og rull marsipansjokoladen i den. Legg kolibristengene over på et nytt bakepapir og oppbevar dem i kjøleskapet.

Nyt hjemmelagde kolibristenger med god samvittighet, men husk: alt med måte! Trenger du inspirasjon til hva du kan ha med i tursekken i påsken? Sjekk ut andre snacks som passer ypperlig som turmat under her!

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.02.2021
Når du har vært ute i snøen eller kulda i timesvis, det mørkner, og alt du tenker på er å krype under ullpleddet foran peisen. Da er det ekstra godt med en varmende og smakfull eplegløgg, krydret toddy eller en ekte, varm sjokolade med chili.
Godtlevert bilde
31.01.2021
Helgefrokosten får ofte litt ekstra oppmerksomhet fordi man endelig har tid til å samle familien, og tid til å lage god mat. Det er faktisk mange som sier at smaken av varmt, nystekt brød med smeltet smør, og lukten av kaffe er noe av det beste som finnes. Så det er kanskje ikke så rart at man koser seg litt ekstra.
Godtlevert bilde
30.01.2021
Dette er en enkel helgefristelse, som du enkelt kan lage litt mindre søte. Vafler er en god, gammeldags klassiker som slår an i ethvert kaffeslabberas. Server gjerne med syltetøy, brunost, rømme, sukker, eller tradisjonell trollkrem til.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.02.2021
Når du har vært ute i snøen eller kulda i timesvis, det mørkner, og alt du tenker på er å krype under ullpleddet foran peisen. Da er det ekstra godt med en varmende og smakfull eplegløgg, krydret toddy eller en ekte, varm sjokolade med chili.
Godtlevert bilde
31.01.2021
Helgefrokosten får ofte litt ekstra oppmerksomhet fordi man endelig har tid til å samle familien, og tid til å lage god mat. Det er faktisk mange som sier at smaken av varmt, nystekt brød med smeltet smør, og lukten av kaffe er noe av det beste som finnes. Så det er kanskje ikke så rart at man koser seg litt ekstra.
Godtlevert bilde
30.01.2021
Dette er en enkel helgefristelse, som du enkelt kan lage litt mindre søte. Vafler er en god, gammeldags klassiker som slår an i ethvert kaffeslabberas. Server gjerne med syltetøy, brunost, rømme, sukker, eller tradisjonell trollkrem til.