Hjem
/
Hjemmelaget kolibristang
Hjemmelaget kolibristang
Del

Hjemmelaget kolibristang

Istedet for å kjøpe ferdig påskegodt i butikken, kan du lage dine egne kolibristenger! Det er veldig enkelt, og du kan velge å kjøpe ferdig marsipan eller å lage din egen.
12. april, 2019

Du trenger:

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 2 eggehviter
  • Gul konditorfarge
  • 200 g lys eller mørk sjokolade
  • Kakestrøssel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 50 grader.

Kok opp vann og ha mandlene i det kokende vannet i 1–2 minutter. Ha mandlene over i iskaldt vann slik at skallet løsner. Klem mandlene ut av skallet.

Fordel de skoldede mandlene utover et stekebrett og sett brettet i ovnen. La mandlene tørke i ovnen i omtrent 1 time.

Mal mandlene i en miksmaster til du får en fin masse og fettet skilles ut. Tilsett melis og eggehvite, og kna alt sammen til du får en fast masse. Tilsett mer eggehvite hvis marsipanen er for tørr. Om den er litt for bløt, tilsett mer mandler eller melis. Rør inn gul konditorfarge og rull marsipanen til tynne pølser.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Legg en og en marsipanpølse på en gaffel, dypp dem i sjokolade og la litt av sjokoladen renne av. Ha klart et bakepapir med strøssel og rull marsipansjokoladen i den. Legg kolibristengene over på et nytt bakepapir og oppbevar dem i kjøleskapet.

Nyt hjemmelagde kolibristenger med god samvittighet, men husk: alt med måte! Trenger du inspirasjon til hva du kan ha med i tursekken i påsken? Sjekk ut andre snacks som passer ypperlig som turmat under her!

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.