20-30
Glutenfri
Laktosefri
Svinenakke braisert i rødvinssaus med ovnsbakt fennikel og salat med sennepsvinaigrette
En italiensk klassiker som heter maiale ubriaco, og som så fint betyr beruset svin, og med ovnsbakt fennikel er dette en deilig inspirerende middag.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Ovnsbakt fennikel
Fennikel
½–1 stk
Rødsvinsbraisert svinenakke
Sjalottløk
½ stk
Svinenakke i skiver
200 g
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Salat med sennepsvinaigrette
Tobladssalat
25–50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
¼ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 698 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 25 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å kutte oppvask, kan du steke alt i ovnen i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Ha gjerne litt godt steinovnsbakt brød til å dyppe i den gode sausen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt fennikel: Kutt fennikelen i skiver på langs. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek fennikelen i ovnen 20–25 minutter.
- Rødvinsbraisert svinenakke: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, ha litt olje i pannen, og stek sjalottløken i 1 minutt. Ta løken til side på en tallerken, sett opp varmen til høy varme og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med kryddermiksen. Skru ned varmen, og tilsett sjalottløken og rødvinssausen. Kok opp, og la det hele småkoke i 3–4 minutter.
- Salat med sennepsvinaigrette: Bland salaten og sennepsavinaigretten i en liten salatbolle.
- Buon appetito!