Fusion – spennende smaker fra verdens ulike kjøkken
Har du hørt om fusion? Her kombinerer vi gode norske råvarer med spennende smaker fra verdens ulike kjøkken. I løpet av de neste par ukene kan du bestille hjem 5 spennende middager med tema fusion. I tillegg tipser vi om hvordan du kan prøve deg frem på egen hånd, og forvandle tradisjonelle norske råvarer til spennende små retter ved hjelp av spennende krydder og smaker.
Fem spennende fusionmiddager
Våre kokker har tatt frem fem spennende middager som du kan bestille hjem de neste ukene.
Prøv en spennende nudelwok, der japanske sobanudler møter libanesisk aubergine.
Eller en litt utypisk amerikansk burger med pulled pork og kimchi med smaker fra Korea.
Du får sprøstekt ørretfilet der vi kombinerer en thailandsk urtesalat med bulgur fra Midtøsten.
Og italienske kyllingtacos med capresesalsa og koriander.
Til slutt møter Vietnam Mexico, i vår vietnamesiske burrito med svinedeig, koriander- og gulrotsalat med jasminris og frisk mango.
Prøv deg frem – lag dine egne fusionretter
Vil du prøve deg frem på egen hånd, tipser vi om hvordan du enkelt kan eksperimentere med vanlige norske råvarer og gi de helt nye smaker ved hjelp av for eksempel sylting eller en helt ny vri på den tradisjonelle pannekaken.
Sylting med en twist
Sylting er en gammel tradisjon her til lands, og noe man har drevet med som en måte å konservere, eller forlenge holdbarheten på mat, lenge før vi fikk kjøleskap og fryser. Du kan sylte i prinsippet alt av frukt og grønnsaker. Vi tipser om tre typisk norske grønnsaker som vi har syltet og kombinert med spennende asiatiske smaker.
Prøv syltet kålrot med karri – en perfekt kombinasjon av en norsk råvare og indiske smaker.
Vil du ha en ny vri på sylteagruken, kan du prøve deg på en japanskinspirert soyasyltet agurk med ingefær og chili.
Til slutt har vi gitt gulroten en smak av Midtøsten, i form av spisskummen, korianderfrø og sumak.
Få alle oppskriftene på syltede grønnsaker her.
3x majones
Majones er jo virkelig en favoritt på brødskiva hos mange nordmenn. Og den kan jo virkelig brukes til alt, hvis du bare tør å eksperimentere litt med den kan den løftes til nye høyder. Vi gir deg oppskriften på hvordan du lager din egen majones – og hvordan du kan smaksette den med smaker fra Japan, Mexico og Korea.
Få oppskrift på majones med ristet miso, jalapeno og med gochagaru her.
Socca – fransk pannekake med svensk ostekrem
Socca er en fransk pannekake laget på kikertmel. Vi har kombinert den med en knallgod ostkrem, laget med svensk Västerbottenost, karse og syltet rødløk. Du får oppskriften her.